Humor - Cara Lolos dari Tilang Polisi Ala Sopir Travel Samin

Iki cerito tenanan ora karangan.
Travel soko pati jurusab jogja sopire ndelalah wong samin, pesenku yen ono urusan karo wong SAMIN mending urusan karo KOPASUS wae, cepet rampung.
Wong samin kwi wong sing terkenal ngeyele pol pekok e ora umum, yo ora kabih ning roto-roto.
Nah si supir iki ngeterke penumpang tujuan ngayogyakarta. Ndilalah tekan kota purwodadi ono polisi golek masalah, nyegat travel iki mau.
P: polisi
S: samin
P: Sugeng injing pak, ngaputen pak saget ndelok surat-suratmu.
S: ora iso pak ... Suratku dicekel bojoku...
P:?... Ngapunten pak surat kendaraan .
S: Nah nek niku paham kulo, fakture lan kwitansine sik nyekel yo bosku pak, aku iki mung sopir...
P: ??... STNK, SIM pak
S: walah pak omongan ora ceto, niki STNK lan SIM e.
P: pak ngerti mboten salahe njenengan.

S: yo oralahpak nek ngerti aku wis tobat lan jaluk ngapuro.
P: njiiiiih... Leres kok pikir riyoyo ...ngapuro-ngapuronan( karo rodo mecucu wisan) penumpange cekikikan termasuk admine jawambeling.
P: niki mobile sampean wis mati pak ket tahun wingi.
S: wah yo ora to pak nek mati yo ora bakal tekan kene, wong tak tumpak i mbendino lancar kok.
P: Rrrr.....Stnkmu wis mati pak, iki tak tilang mobilmu tak tahan, monggo diurus sikek surat-surate.
S: welah pak emang salah opo mobilku di tahan, nyolong ora, ngerampok yo ora....
P: Rrrr...!!!, piye yo sik njelaske..hemh,Pokoke tak tahan iki wis melanggar aturan- kok urus sikek nik pengadilan, yen wis ono putusan rene maneh.
S: nah.. Nah nah yo too.. Salae ora jelas, malah disidang terus sopo sik mbelo lan bar iki mobilku arep kok penjara to.... Ora jelas hukume iki pak.
P: Polisine telp bolone... Break-break, •" koe iso rene ra ki mumet ndasku" break break...jawabe koncone " ora iso kie aku lagi masuk angin nik pos" .
Polisine bali maneh ngedepi wong SAMIN iki terus sabar njelaske panjang lebar maslah aturan denda dan macem kiro2 setengah jam lagi kelar.
S: yo wis mobile tahanen, ning penumpangku iki piye urusen... Ben lah aku ora tanggung jawab ben do sak karepe dewe, iki ono wong tuo 4 ono wong meteng barang. Nek do klenger nek ndalan koe sik tanggung jawab, nek do ngelairke nek ndalan keo dadi bapak e, nek umpomo do dadi gelandangan trus keluargane ora nerimake koe sik tanggung jawab, trus nek wong tuo-tuo iki do ilang koe sik goleki, aku tak mulih ngebis wae.....
Kiro-kiro setengah jam ngomyang, lagi rampung , polisine rodo galau bingung sedih, ragu-ragu, salah tingkah trus melongok nik njero mobil ngecek penumpangan nganggo rai datar.
P: sik-sik... Ngene wae damai wae tapi tetep tak tilang dendane 500 ewu arep kok bayar dewe opo kok titipke aku, penumpangmu gowonen.
S: nah ngono kan enak to pak, damai wae, yo wis bayaren dendane 500 ewu titip njenengan itung-itung nulung aku ro penumpangku.
P: hek ? ...ehk. Koe sik mbayar udu aku, iki aku ngewangi. Mbayarke tok.
S: oalah pak2 ora damai nek iki ngajak ribut maneeh. Aku kie sopiir ora gowo duit penumpang wis do
Mbayar karo bossku, aku yo ora ndue duiit, ngene wae mobil sak penumpange tak tinggal kene aku tak njeput bosku nik SAMIN.
P: wis- wis minggato kampret tenan, rasah njeput bosmu, anakbuahe wae koyo ngene ruwette opo maneh bossmu, kono mlaku ndang cepet rasah lewat ngarepku maneh sepeet motoku.
Bar kwi polisine lungo, karo rodo ora trimo trus embuh do ngomong opo.. Sopire travel si SAMIN mlaku menyang jogja karo rai ora ndue doso lan koyo ora ono opo-opo. Polisine balik ning pos koyone karo nekem sirah karo dolanan pistol.

Artikel Terkait

Seorang Blogger yang senang berbagi, bercerita, menyejarah melalui tulisan. Follow G + ku ya di sini.

Sharekan bagaimana pandanganmu sendiri mengenai artikel di atas..
EmoticonEmoticon